תזונה לסוכרתיים – כל מה שכדאי לדעת
צוות מקצועי | 10 בנובמבר 2022צמצום פחמימות, נתרן ומזון מעובד ומלא שומן הן רק חלק מההמלצות שעליהן כדאי להשעין תפריט מקצועי של תזונה לסוכרתיים. בשביל לבנות תפריט נכון שיש לו גם אפקטיביות גבוהה מבחינת השפעה על מדדי הגוף, חשוב להתייעץ עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו.
מטבע הדברים, בעלי המקצוע הרלוונטיים הם לרוב רופא המשפחה, דיאטנים או יועצי תזונה. במקביל, מומלץ לבצע פעילות גופנית מתונה ומאוזנת על מנת לחזק את השרירים וכדי לצמצם סיכון לשבץ מוחי או אירוע לבבי.
תזונה לסוכרתיים כוללת שילוב שלפחמימות ובהן דגנים, קטניות או פירות בכל הארוחות של היום אבל בכמות מתונה ונמוכה. במקביל, היא מחייבת אכילת סיבים תזונתיים ובהם דגנים מלאים, קטניות וירקות. ספציפית, תפריט של תזונה לסוכרתיים עשוי לכלול למשל חיטה ושיבולת שועל – אבל גם אורז מלא, שיפון, עדשים, שעועית, חומוס וכן הלאה.
מה עושים על מנת להשיג את היתרונות של תזונה לסוכרתיים?
תפריט של תזונה לסוכרתיים דורש התמדה. בלי התמדה למשך כמה חודשים לפחות לא ניתן לראות את התוצאות של החלפת התפריט, גם אם על פניו הוא מאוד אפקטיבי. מעבר לכך, בניית התפריט מחייבת התאמה לטעם האישי של כל אחד ואחת מאיתנו. אם התפריט לא מתאים לנו מבחינת חומרי הגלם שיש בו או הזמינות אליהם במהלך היום, סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להתמיד בו.
מבחינה מקצועית, ההמלצה של רופאים ומומחים היא לשלב תפריט של תזונה לסוכרתיים יחד עם פעילות גופנית מתונה ועם ביקורת תקופתית של המדדים השונים. באמצעות הביקורת והמעקב, ניתן לדעת טוב יותר מה להכניס לתפריט או מה להוציא ממנו. בנוסף, זה יכול לסייע לבנות תפריט נוח להתמדה.