כל מה שצריך לדעת לפני רכישת ריטרדר
צוות מקצועי | 24 בנובמבר 2022עבור מי שמתעסק בעולם האפייה והקונדיטוריה, ריטרדר הוא מוצר מוכר ולפעמים גם הכרחי – מה הייתם רוצים לדעת לפני שאתם ניגשים לרכוש ריטרדר ומה חייבים לבדוק, תוכלו להבין קצת במאמר הבא
תחום האפיה הוא עולם שלם, עם ז'רגון משלו ומי שזה עתה נכנס לתחום או מי שכבר נמצא בו תקופה, וודאי מבין שכדי להיות בעניינים צריך להתעדכן. אם פעם על מנת להתפיח בצק בתנאים האופטימליים היו משקיעים המון עבודה, זמן ומחשבה, הרי שהיום יש מכשירים המיועדים לכך וזהו הריטרדר. מה צריך לדעת לפני שרוכשים אותו.
הגודל כן קובע
אם החלטתם שאתם צריכים ריטרדר, או שהחלטתם להחליף את הקודם, יש לחשוב מראש מה בדיוק אתם צריכים. הריטרדר מגיע בגדלים משתנים וממלא פונקציות מעט שונות. אם יש לכם שטח ייצור רחב אשר יכול להכיל חדרי התפחה, אז האפשרויות שלכם מן הסתם רחבות יותר. אם אתם מסתבכים רק עם השלב בו יש להתפיח את המאפים לפני האפיה, יש ריטרדר אשר מיועד לשלב הזה בדיוק. חשבו על בית העסק שלכם, מה הוא צריך ומה אתם יכולים להכניס לשטח הייצור ופעלו בהתאם.
אספקת חשמל
ריטרדר הוא מכשיר חשמלי ולכן אם עד כה התפחתם את הבצק במקרר שאינו מיועד לכך, או באוויר החדר, יש לקחת בחשבון שמדובר על הכנסת עוד מכשיר הצורך חשמל. במרבית המקרים אין הדבר מעיד על בעיה מסוימת, אך מה שיש לקחת בחשבון אלו עלויות של אספקת חשמל וכמובן התאמה לאספקת החשמל שישנה בקונדיטוריה בכל רגע נתון. מלבד זאת, יש להבין כי ריטרדר הוא מכשיר החוסך המון עבודה והשקעת אנרגיה ולכן במרבית הפעמים הוצאות החשמל הן זניחות ביחס לרווח.