עוסק מורשה
צוות מקצועי | 16 בדצמבר 2012המשמעות של להיות עוסק מורשה בישראל
כאשר אתם פותחים עסק חדש ובוחרים להיות במעמד של עוסק מורשה חשוב מאד שתבינו מה הן החובות ומה הן הזכויות אשר יש לכם במעמד זה על מנת שתוכלו להבין מבעוד מועד מה נדרש לכם מבחינת נושא המיסוי על פי חוק, ואילו פעולות חשבונאיות עליכם לבצע במהלך השנה אל מול מוסדות המס השונים בארץ. כמובן שהחובה המרכזית של כל עוסק מורשה אשר מבדילה אותו מן העוסק הפטור, היא חובת תשלום מס ערך מוסף על הכנסותיו בעסק על פי הדיווח אשר הוא מעביר לרשויות המס ולרשויות המע"מ מידי חודש. עם זאת, זה לא הנתון היחיד שכדאי לדעת על מעמד זה.
מתי חלה החובה לעבוד כעוסק מורשה?
תתפלאו לגלות, אבל יש מקצועות שונים במדינת ישראל אשר האדם שעוסק בהם כל ללא יכול לבחור האם להיות עוסק פטור או עוסק מורשה (אבל הוא כן יכול לבחור בין עוסק מורשה לבין חברה בע"מ). אלו הם בעיקר המקצועות החופשיים למיניהם אשר גם טעונים ברישיון מיוחד ובהשכלה רחבה ביותר – הכוונה למקצועות כמו עורכי דין, רופאים, פסיכולוגים, קבלני בניין, סוחרי רכב, מורי נהיגה, ואפילו אגודות שיתופיות – כולם חייבים להיות במעמד של עוסק מורשה.
מה המשמעות של חשבונית המס?
פעמים רבות, שומעים על כך שכל עוסק מורשה יכול גם להוציא חשבונית לפטור ממס. למה בדיוק הכוונה? זו היא חשבונית מיוחדת שעליה הוא יכול להצהיר בתור הוצאות של העסק שלו. את החשבוניות ניתן להוציא כשאתם רוכשים ספרות מקצועית, מוצרי ציוד משרדי, ואפילו אוכל לקפיטריה במשרד – כל אלו ממסייעים לכם לקבל פטור מתשלום המע"מ באופן יחסי לפי ההוצאות שלכם.
איך זה אפשרי?
איך זה שכל עוסק מורשה יכול לקבל פטור באמצעות חשבונית המס? חשבונית המס גם היא מתקבלת מעסקים שבעצמם משלמים מע"מ. ברגע שמראים לרשויות המס את החשבונית – מראים שהמע"מ כבר שולם בעצם דרך ההוצאות של העסק, ולכן אין סיבה לחייב שוב את העסק על המע"מ לפי ההכנסות שלו, ולכן מתקבל הזיכוי.